
Welkom bij Kataron
Wij zijn Kato en Nina – twee zussen met een stevige portie passie voor patisserie en een zwak voor alles wat zoet en verfijnd is.
Onze reis begon in ateliers en keukens, maar bracht ons letterlijk de wereld rond. Van Parijs tot New York proefden we ons een weg door de beste patisserieën, telkens op zoek naar inspiratie, verrassende smaken en dat ene detail dat een gebakje onvergetelijk maakt.
Ik ben Kato, 25 jaar, en de opstarter van Kataron. Mijn liefde voor patisserie begon al op jonge leeftijd, geïnspireerd door mijn vader, een vrachtwagenchauffeur die bloem leverde aan bakkers in heel België. Weekends bracht ik door in de ateliers van bakkerijen – mijn favoriete speeltuin.
Na mijn opleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge en stages in België en Parijs, studeerde ik in 2019 af als Meester Patissier-Chocolatier. Ik verfijnde mijn skills bij Bittersweet in Leuven en Choco Story in Brugge. Maar mijn hart verloor ik aan macarons, kleine kunstwerkjes boordevol smaak.
Na meer dan drie jaar bij Sarah Renson vond ik het tijd om mijn eigen droom na te jagen. Zo ontstond Kataron in maart 2024: een patisseriezaak volledig gewijd aan macarons.
En sinds kort stapte ook mijn zus Nina mee in het verhaal. Zij is 30 en net als ik al sinds haar tienerjaren gepassioneerd door alles wat met eten te maken heeft – koken, bakken én het hele reilen en zeilen erachter. Ze werkte jarenlang in bakkerijen, vooral in de verkoop, administratie en klantenservice. Nina is een echte doener, een aanpakker en houdt ervan om structuur te brengen in de chaos. We zijn allebei harde werkers die geen enkele uitdaging uit de weg gaan – en precies daarom zijn we een sterk team.
Bestel online, kom langs aan de foodtruck of boek ons voor jouw volgende event.
Tot snel!
Kato & Nina

